Historia om Leather Master


Grunden till Leather Master Scandinavia lades av Åke Hjort och Sten-Arne Lorin som under 1970-80 talet genom sitt arbete på möbelkedjan Skinngruppen samlat på sig värdefulla kunskaper om möbelvård. Under åren på Skinngruppen såg de ett stort behov av att ta hand om de möbler man sålde för att de skulle hålla sig vackra i många år efter att de lämnat butiken.

1985 skapades så varumärket Leather Master och konceptet med konsument- och reparationsprodukter tillsammans med reklamationsservice och utbildning utvecklades. Leather Master Scandinavia var det första företaget som kunde erbjuda kunden ett komplett paket för möbelvård med både rengöring och skydd; ”signaturprodukten” Maxi-packet var född. Då som nu var ändamålet för produkten att effektivt skydda mot smuts och spill samtidigt som materialets unika egenskaper bibehålls. Produkterna skulle vara lättapplicerade, vattenbaserade, miljöanpassade samt biologiskt nedbrytbara, något vi självklart strävar efter än idag.

Sedan starten har mycket hänt och Leather Master Scandinavia kan nu förutom det gamla beprövade Maxi-packet stoltsera med ett brett sortiment för en mängd olika material, bland annat textil, trä och läder.

Leather Master Scandinavia är marknadsledande på material- och möbelvård i Sverige och har dessutom växt till ett flertal andra länder.