Testa Problemlösaren

Problemlösaren

Har du en skinnsoffa som blivit blek, fått tuggummi i tygsoffan, eller har du spillt vin på finskjortan?
Inga problem. Prova vår problemlösare som enkelt guidar dig fram till rätt produkt.

Textil

Textil finns i många olika former. Det är därför viktigt är att du tar hand om tyget på rätt sätt. Följ alltid tillverkarens skötselråd.

I Leather Master Scandinavias produktsortment finner du skötselprodukter som löser de flesta problem. Här finns allt från textilimpregnering till textilrengöring, fläckborttagare och lim.

OBS! Tyger som innehåller lin och eller viskos bör ej rengöras med vattenbaserade produkter, använd istället Dry Shampoo.

Kontakta gärna vår support för tips och råd innan arbetet påbörjas om du är osäker på vilken typ av rengöring som rekommenderas till ditt tyg.

Trä

Naturen har gett oss en mängd olika träslag som är lämpliga för möbeltillverkning. Beroende av vilket träslag din möbel är tillverkad av samt vilken ytbehandling tillverkaren använt ska du sköta olika möbler på olika sätt. Dock finns ett par tips för alla trämöbler.

  • Variera placering av de föremål som eventuellt står på möbeln, för att undvika nyansskillnader där inte dagsljuset kommit åt.
  • Torka upp spill från vätskor omedelbart.
  • Ställ aldrig heta föremål direkt på möbelytan. Använd underlägg.
  • Dammtorka möbelytan regelbundet med lätt fuktad duk och eftertorka med torr trasa, eller använd Microfiberduk.
  • Använd möbeltassar under benen för att skydda golvet.

Vid skada på möbeln, kontakta din möbelhandlare för råd.

Läder

De flesta material skapade av naturen är svåra att överträffa. Läder är ett sådant exempel. Det är få material som utstrålar kvalité, stil och mode såsom läder.

De flesta läder har försetts med någon typ av ytskydd. Då möbeln används tillförs fett från t.ex. händer och nacke. Om man inte rengör och återskyddar lädret regelbundet löser kroppsfettet långsamt upp ytskyddet. Utan ytskydd kryper fett in i lädret där det bildar stora mörka fettfläckar eller färgsläpp som resultat. Var noga med att regelbundet rengöra och återskydda. Det är du som avgör lädrets livslängd och elegans.

Innan möbeln tas i bruk, behandla gärna med Leather Protection Cream. Detta gäller särskilt känsliga anilin-läder, som har ett litet eget skydd. Behandla speciellt de delar som kommer i kontakt med huden, så som armstöd och nackpartier.